Som utlandssvensk känner jag att det är viktigt att följa med i det mest angelägna som händer i Sverige. Det vill säga vad som visas på tv (i mitt fall svtplay). Och nu har jag sett en serie som jag verkligen måste tipsa om, om det nu är så att någon inte hänger med lika snabbt i svängarna som jag.

Bletchley circle är något så befriande som en serie som klarar av Bechdel-testet med råge (det vill säga att det finns minst två namngiva kvinnliga karaktärer som 1, talar med varandra 2, om något annat än män).

I den här brittiska miniserien försöker Susan, tillsammans med sina före detta kollegor från tiden som kryptoanalytiker under kriget, att hitta och stoppa en seriemördare som tar livet av och våldtar unga kvinnor (ja, i den ordningen).
Det är, som i många brittiska kriminaldraman, både snygga historiska miljöer samt bitvis nagelbitande spännande. Men det som lyfter Bletchley circle ur mängden av tvserier om gräsliga mord på kvinnor, är de fyra vanliga, smarta kvinnorna som löser mysteriet.

Missa inte denna lilla pärla som finns på svtplay i knappt två veckor till.

Skärmavbild 2013-01-20 kl. 22.46.52

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.