Läs en intervju med Malin
– kvinnan bakom namnet Trotzig form
 

 

Hallå där! Nu har vi klickat oss in på din hemsida alltså! Kan du inte berätta lite om vad det är du gör?
Jo, jag är utbildad grafisk formgivare och art director och det betyder helt enkelt att jag sätter ihop bild och text på ett sätt som är tilltalande och som lyfter fram innehållet och gör det lättillgängligt. Det kan handla om allt från omslaget på en bok du läser, formgivningen i tidningen du bläddrar i eller utseendet på hemsidan du är inne på – som den här!

Ah! Så hur kommer det sig att det var det här du blev när du blev stor?
Jag har alltid tyckt att det har varit roligt att rita och gjorde det mycket som barn. När jag blev äldre växlade jag över till fotografi och pluggade faktiskt till fotograf. Men det var inte förrän jag jobbade med kårtidningen under mina studier i genusvetenskap som jag upptäckte grafisk formgivning och hittade hem i det. Formgivning blev snabbt mitt språk och i januari 2007 hade jag min examen och var färdig grafisk formgivare.

2007 – då har du arbetat i över tio år! Hur ser du på ditt jobb i dag?
I dag är jag väldigt trygg i den erfarenhet, kunskap och det hantverk jag har. Det finns några saker jag prioriterar i mitt arbete och en snygg och tilltalande formgivning är en av dem. Det lättaste sättet att verkligen förstå vad ett uppdrag ska landa i är att träffa kunden, lära känna personen och hitta vägen till resultatet i levande samtal. Därför försöker jag också alltid att bygga långvariga kundrelationer – för att det är roligt men också för att den ömsesidiga förståelsen och insynen i arbetsprocessen märks i resultatet.

Jag har förstått att du gärna jobbar med projekt som speglar dina egna värdegrunder?
Det stämmer. Jag har kanske lite av ett rädda världen-komplex. Jag är feminist och vill göra mer i de frågor som jag brinner för. Där kan jag också använda de kunskaper jag redan har och omsätta det i kundens önskemål. Jag förstår deras frågor och det ger bra förutsättningar både för ett gott samarbete och en grym slutprodukt.

Det här är ju trots allt din hemsida där vi ska kunna se vem du är och vad du gör. Så – ge oss dina främsta usp:ar!
Haha, okej! En unique selling point jag har är att jag har hittat ett framgångsrikt sätt att kombinera min kreativitet med struktur. En grafisk formgivare ska lyfta fram ett innehåll och för det krävs kreativitet, men det ska också var förståeligt och lätthanterligt och för det behövs ordning och struktur. En annan USP är att jag förstår bildspråk och har förmågan att göra det begripligt för andra. Jag är också noggrann och släpper inte ifrån mig något förrän det är så bra som jag vill ha det. Jag ser också alla detaljer och hur viktiga de är för helheten.

Så om man vill ha hjälp av dig med en bok, tidning, hemsida eller annat – hur går man tillväga?
Här på hemsidan kan man på startsidan kolla in min portfolio med projekt som jag har jobbat med tidigare. Är man intresserad av ett samarbete eller bara vill ställa några frågor om mina tjänster så skickar man iväg ett mail till mig på malin@trotzigform.se. Jag är alltid sugen på nya utmaningar och ser fram emot att träffa nya människor som sitter och ruvar på spännande projekt som jag kan hjälpa till att ro iland!

(Intervju och text av Karin Andersson, journalist.)

Porträttbild Malin Trotzig foto Paulina Westerlind
foto Paulina Westerlind
Kort om Malin:
  • 10 + års erfarenhet som formgivare
  • brinner som varmast för att formge böcker och tidningar
  • älskar att hjälpa småföretagare med branding och logotyper
  • bygger gärna wordpresshemsidor
  • älskar kreativa lösningar
  • jobbar bäst mot deadlines

Så säger mina kunder om mig

Vill du jobba med mig?