Nationalparken Yosemite har många talat lyriskt om sen vi flyttade hit till San Francisco och jag har dessutom sedan tonåren beundrat Ansel Adams fantastiska bilder av de mäktiga Sierra-bergen. Vi bestämde oss således för att börja vår resan med ett besök i Yosemites vildmark.

DSCF9380

Vägen dit bjöd på dramatiska kullar och moln.

DSCF9415-beskuren

Vårt första stopp på morgonen bjöd på den här hänförande utsikten. Man kan tydligt se på bilden att Kristina och Elli är stumma av beundran.

DSCF9405

Jamen, oerhört dramatiskt eller hur?

DSCF9407_beskuren

DSCF9467

Fast ännu mer hänförda blev vi när vi stötte på det här söta djuret och hens kompisar. Så till oss att vi råkade köra mot körriktningen på en enkelriktad väg och blev tillsagda av en arg ranger.

DSCF9442

Ett av dagens många vattenfall skådade vi efter vägen när vi letade efter stället där vandringsleden ”John Muir Trail” började.

DSCF9583

När vi hittade den gick det snabbt utför.. jag menar uppför. En liten snäll bit var platt och fin och asfalterad men sen var det brant.

DSCF9498 DSCF9594

Det lönade sig dock att ta sig högt upp. Utsikten blev bara bättre och bättre.

DSCF9636

Här ser vi en sjukt nöjd tjej som har tagit sig till ledens högsta punkt och fått äta medhavd lunch.

DSCF9599

På vägen ner gick det väldigt mycket fortare.

DSCF9395

Vår stuga med mjuka, sköna sängar och tjusig indianinredning väntade på oss. Samt en rejäl stek ackompanjerad av ett eller flera glas rödvin.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.