För ett par veckor sen hade vi besök från Sverige. Jessica och Jimmy var här i 10 dagar och vi gjorde vårt bästa för att visa San Francisco och Kalifornien från dess bästa sida. Det inkluderade givetvis ett besök i det sk Wine country. En knapp timme norr om SF breder Sonoma Valley och Napa Valley ut sig med sina böljande kullar täckta av vinrankor.  Det är här det amerikanska vinet som anses kunna tävla med de finaste vinerna från länder som Frankrike och Spanien produceras. Napa är den mer populära destinationen, men även den lite dyrare och snobbigare, så vårt val föll på det mer avslappnade och charmigare Sonoma.

Vi susade iväg över Golden gate-bron tidigt en lördagmorgon. Vårt första stopp blev alldeles efter bron för att få några snapshots av staden i morgonljus.

Men vi hade inte tid att stanna länge. Äventyret kallade oss. Och frukosten. Särskilt frukosten kallade oss.
Vi hittad en diner i en fyr som ägdes av en dansk man som serverade oss en redig amerikansk frukost.

Vi var sjukt peppade på maten.

Och sedan sjukt fokuserade…

Med en och annan pannkaka i magen körde vi vidare mot vinet. Det kändes lämpligt med ett glas bubbel så där på förmiddagen så vi satte kosan mot Gloria Ferrer vinery. De hade visserligen ingen regelrätt provning men vi är inga snobbar och det gick alldeles utmärkt att ta var sitt glas med olika varianter och sedan lite diskret smaka av varandra.

Utsikten var inte så dum och vi var överens om att vi hade ”sjuk tur med vädret!” Det fick bli ett glädjeskutt på det!

Innan vi for vidare passade vi på att prova lite oliver, något som, utöver vin, också verkade vara populärt att odla på vingårdarna i trakten.

När vi konstaterat av oliverna antagligen inte var mogna än körde vi vidare mot nästa vingård, Kunde family estate. Mer om det och ett oändligt antal bilder på vinrankor i motljus kommer snart i ett blogginlägg nära dig.

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.