En av de bästa grejerna med att få besök här (förutom att jag får krama på mina favoritmänniskor) är naturligtvis att jag får en ursäkt att göra en massa turistiga grejer. En av mina absolut favoritutflykter är att titta på redwoodträd i Muir woods. Det ligger knappt en timme norr om San Francisco och bästa sättet att ta sig dit är att hyra bil. Du kan visserligen ta en dyr turistbuss dit men att hyra bil är inte så himla dyrt och om jag ska vara ärlig; nog åker jag heller i egen bil än i en gigantiskt buss på små smala och slingrande vägar i bergen.

Så, hyr bil, packa varma kläder och styr kosan norrut över Golden gate bron. Bonus på den här resan är nämligen att du får köra över den kända, vackra bron och sen upp i bergen med en strålande utsikt. När du kommit så högt det går och tittat på det fina omgivningarna så slingrar sig vägen nedåt igen, mot dalen där de gigantiska träden växer. Där ner kommer de varma kläderna du packat till användning, inte många solstrålar tränger sig ner här, och det är alltid kallare än du tror.

Redwoodsen trivs i den kalla, fuktiga dalen och de har växt här sedan långt innan Columbus ”upptäckte” Amerika. Här har den Kaliforniska staten skapat en park för att bevara dessa magnifika träd i sin rätta miljö. Det kostat en liten slant att gå in (7 dollar tror jag) och skyltar berättar hur viktigt det är att du håller dig till gångstigen och inte skuttar iväg hur som helst och stör ekosystemet. Inte för att du kommer vilja skutta iväg, du kommer vara upptagen med att vika huvudet så långt bakåt som möjligt för att se hur jäkla högt trädet framför dig egentligen är. Och sen, om du är som jag, kommer du plocka fram din kamera och ta bilder. Väldigt, jättemånga bilder…

DSCF7077
Stora träd. Mycket små föräldrar.

DSCF7122

DSCF7107

DSCF7082

DSCF7072

DSCF7117

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.