Att ”hika” är en populär fritidssysselsättning här i San Francisco. För mig som svensk låter det som om man sätter på sig Haglöfskängorna och en rejäl ryggsäck och beger sig ut i vildmarken. Man vandrar helt enkelt, för det är ju så vi översätter ”to hike” – att vandra. Men att hika här är inte så anvancerat, det är snarare att ta sig en promenad. Fast du kan inte hika runt kvarteret utan du ska helst ta bilen till en naturområde. Ja, eller alltså inte till en helt vild skog utan mer en halvt uppstyrd park med gångvägar. Ett himla intressant fenomen är det tycker jag. Så när mina vänner Sam och Joe frågade om jag ville följa med och hika så tackade jag så klart ja. De hämtade mig i sin fina ljusblå Prius (en klyscha i the bay area skämtade Sam) och så körde vi mot Fort Funston, ett naturområde strax söder om San Franciso. Med i bilen var hunden Gia som glatt började yla när hon skymtade havet genom bilrutan. Och när vi parkerat bilden på en gigantiskt parkeringsplats mötte vi upp ett par vänner till Sam och Joe och deras små taxar. Det visade sig att hika på Fort Funston mest bestod av att promenera lite längs en klippkant och sen ta sig ner på stranden och titta på alla hundar som glatt skuttade omkring i vågorna och sanden.

DSCF9161 DSCF9163

DSCF9195DSCF9175 DSCF9186DSCF9190 DSCF9189DSCF9201

Efter vår hike åkte vi mot Oakland där Sam och Joe bor. Vi plockade upp deras inneboende, en thailändsk kille som just flyttat hit för att jobba på en start up (såklart!). Han hade lovat att laga pad thai åt oss och så vi åkte till affären Whole foods för att proviantera. Där förstod jag Sam skämt om deras Prius, på parkeringen till den ekologiska mataffären trängdes vi med säkert tio andra hybridbilar. Väl hemma lagade det all sköns thailändsk mat och fler vänner slöt upp och vi samlades framför Oscarsgalan (vilket var roligt att se live utan att behöva vara uppe kl 3 på natten, men allvarligt Seth MacFarlane, en sång om vilka skådespelerskors bröst vi sett? Inte kul.).

DSCF9231

På det hela taget en härlig, väldigt typisk dag i San Francisco/The Bay Area. Hiking, hybridbilar, Whole foods och vänner från alla möjliga delar av världen som flyttat hit för start up-jobb.

1 195 Comments