Innan vi kom hit till San Francisco så tänkte vi att ”Det där med boende, det löser sig på plats. Vi får väl kolla lite craigslist-annonser när vi kommer dit..” Och jo, visst har vi läst en del craigslist-annonser. Cirka en miljon. Vi har också hört i princip lika många nya vänner säga ”Ni letar lägenhet? Lycka till” med ett visst mått av hån i rösten. Att hitta en trevlig lägenhet till ett hyfsat pris visade sig ganska fort vara ett riktig sisyfosarbete.

Men. En ska inte underskatta vår svenska charm (och en ganska stor portion ren och skär tur…). Igår skrev vi på hyreskontrakt till en fantastisk stor och ljus tvåa i området Cole valley. Vi lyckades hitta en äldre dam som istället för att gå efter principen ”first come, first serve” ville ha hyresgäster som hon gillade och trodde skulle uppskatta att bo i huset. Bam! Med en charmoffensiv som inkluderade gratis Indesign-lektioner, en påstådd kärlek till Beck-filmerna och ett löfte om att täcka 75 procent av golven med mjuka mattor fick vi henne att hyra lägenheten till oss. Den 15 november flyttar vi in.

UPPDATERING: Jag har skrivit ett inlägg om hur man, lite mer konkret, hittar en lägenhet i San Francisco här.

Huset. Andra våningen till vänster är vi.

Porten.

V
i fick plåta lite möbler som vi kan få köpa i lägenheten. Men jag vågade inte ta mer bilder, amerikaner är så känsliga när det kommer till ”privacy”. Men man får ett litet hum om hur lägenheter ser ut, stora fönster och fina golv tex.

När kontraktet var påskrivet firade vi med en hamburgare och en promenad i området.

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.