Det är allt lite märkligt att julpynta och ha sig när det är grönska och 17 grader utanför fönstret. Men jul är min favorit och alla traditioner och svenskheter blir så klart extra viktiga när man bor utomlands. När min nyfunna vän Jackie, en amerikansk tjej som bott i Sverige, förslog att vi skulle besöka SWEAs svenska julmarknad var jag såklart inte sen att haka på. Trots ösregn istället för snö så njöt vi i fulla drag av glögg, luciatåg med söta tomtenissar och svensk-amerikanska tanter i folkdräkt. Naturligtvis passade jag även på att handla viktigt grejer som julmust, sill och prästost. Och en stilig adventsljustake klädd i gotländskt fårskinn.

Mina inköp gjorde sedan succé igår när jag och Henric bjöd in till adventsfika i vår nya lägenhet. Förutom självklara lussebullar och pepparkakor bjöd vi också på minismörgåsar med bland annat senapssill. Jag tyckte att det skulle vara roligt att låta våra amerikansk vänner smaka på sill men i ärlighetens namn trodde jag inte riktigt att det skulle gå hem. Men som sagt, succé! Alla som smakade verkade gilla det och frågade till och med var de kunde köpa det. På IKEA var såklart svaret…

Jag lyckades inte få fram kameran när gästerna var här (så ni får ta mitt ord för att de var här), men självklart dokumenterade jag det ätbara och vårt julpiffade vardagsrum.
DSCF1281DSCF1288DSCF1276DSCF1294

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.